IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Great Wall Haval H2 дебютира в Пекин

Очаква се компактният кросовър да се сглобява и в България

16:48 | 24.04.14 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Automedia.bg</em></p>

Снимка: Automedia.bg

Най-новият кросовър на китайската марка Great Wall - компактният Haval H2, дебютира на автомобилното изложение в Пекин. Моделът излиза на местния пазар по-късно тази година, а предварителните планове предвиждат той да се качи и на поточните линии на завода в Ловеч.

Най-компактният представител в гамата от кросовъри на Great Wall, продавани под бранда Haval, бе определен от публиката на салона като най-оригиналния китайски кросовър. А това въобще не е случайно, тъй като за разлика от Haval H9, който също бе представен в Пекин и бързо си спечели прозвището "Китайски Land Cruiser", напълно новият Haval H2 демонстрира наистина оригинален дизайн.

Моделът е оборудван с типичната за новите модели на бранда хромирана решетка на радиатора, челни светлини с LED секция и изпускателна система с две крайни тръби. Салонът пък демонстрира ергономичен дизайн и богато оборудване, в което влиза и система от камери за наблюдение около автомобила.

Новият Haval H2 следва традицията на този сегмент, предлагайки допълнителни възможности за персонализация. Екстериорът и джантите, например, могат да бъдат боядисани в контрастиращи цветове. А в салона да се поръчат различни тапицерии и декоративни елементи.

Компактният кросовър, който се спряга за конкурент на Dacia Duster, се задвижва от 1,5-литров бензинов турбо двигател, който генерира 150 к.с. и 210 Нм. Вероятно ще бъде предложен и по-слаб мотор със същия обем, но без турбо. Дължината на модела е 4330 мм, височината – 1815 мм, широчината – 1700 мм, а междуосието – 2560 мм.

Продажбите на Haval H2 в Китай стартират през юли, а според непотвърдени данни това ще бъде следващият кросовър на Great Wall, който ще се сглобява в завода в Ловеч.

Още снимки вижте в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:41 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
petar yordanov
преди 10 години
Определено изглежда много по-добре от Дачия,а и като чета оборудването му ще е на доста по-високо ниво.Ако е на цена която не е много по-висока от Дъстър,може в Ловеч да им се наложи доста бройки да произведат.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още