IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

BMW подготвя plug-in хибридна версия на X5

Само на ток серийният вариант ще може да измине 32 км и да развие максимална скорост от 120 км/ч

16:34 | 21.05.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: BMW</em></p>

Снимка: BMW

 

BMW изнесе подробна информация за обновения си прототип X5 eDrive, с който компанията от Мюнхен иска да ни загатне за нова хибридна версия на X5, която ще може да се зарежда директно от контакта.

Баварците са решени да представят хибриден вариант на третото поколение X5 в идните месеци, което ще има идентични технически характеристики с този концепт. Той комбинира 2,0-литров турбо бензинов двигател с електромотор и литиево-йонни батерии, монтирани под пода на багажника. 

Конвенционалният двигател развива 245 к.с. и 350 Нм, докато електромоторът му помага с генерирането на допълнителни 95 к.с. и 250 Нм. В крайна сметка общата мощност на колата достига 340 к.с. и 600 Нм максимален въртящ момент, които са достатъчни за постигането на ускорение от 0 до 100 км/ч за по-малко от седем секунди. Само на ток X5 eDrive може да измине до 32 км, а максималната му скорост в този случай е 120 км/ч.

Според информация от началото на годината производствената версия на модела ще се казва xDrive40e и ще се появи в идните месеци, най-вероятно през есента. Колата ще излезе на пазара до края на годината.

Всички снимки разгледайте в публикацията на Automedia.bg

 
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:17 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още