IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Bentley показа своя най-бърз сериен модел

Модификацията Continental GT3-R разполага с 580 к.с.

13:28 | 18.06.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Bentley</em></p>

Снимка: Bentley

Компанията Bentley представи най-бързия сериен модел в историята си – Continental GT3-R. Купето е „гражданска“ версия на състезателния автомобил от категория GT3, предназначен за участие в сериите „Льо Ман“. То ускорява от 0 до 100 км/ч за само 3,8 секунди.

Моделът е оборудван с 4,0-литров туин-турбо V8 двигател, развиващ 580 к.с. и въртящ момент от 700 Нм, който е достъпен при 1700 об/мин. Моторът работи с 8-степенна автоматична трансмисия ZF със съкратени предавателни числа и подобрена система за смяна на предавките с лостчета на волана.

Освен това при автомобила е пренастроена електронната система, управляваща скоростната кутия. Тя разполага с режими Drive и Sport, които по думите на представител на компанията, са настроени за „по-енергично шофиране“. Доработена е и системата за задвижване на четирите колела, която е получила технологията Torque Vectoring. Тя непрекъснато променя въртящия момент към всяко от задните колела по отделно.

Теглото на купето е намалено със 100 кг. и вече машината тежи 2195 кг. Това е постигнато след изваждането на задните седалки и поставянето на изпускателна система от титан, която е по-лека от стандартната със 7 кг. Голяма част от елементите в интериора са направени от карбон.

Най-бързото Bentley е поучило допълнителни аеродинамични елементи по каросерията. Джантите са 21-цолови с гуми Pirelli, а спирачните дискове са подобрени с карбид.

От модела ще бъдат пуснати 300 бройки, като всяка една от тях ще бъде в бяло. Първите клиенти ще получат автомобилите си в края на настоящата година.

Още снимки вижте в Automedia.bg

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:58 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още