IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Kia показа новото Sorento

Премиерата на модела пред публика ще се състои в Париж

11:57 | 11.08.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимки: Kia </em></p>

Снимки: Kia

Корейският производител на автомобили Kia разкри официално новото поколение на кросовъра Sorento. Моделът ще има официална премиера през октомври в Париж, а продажбите му ще стартират до края на тази година.

Както се очакваше третото поколение Kia Sorento залага на еволюционни форми, но в същото време изглежда по-престижно от своя предшественик. Моделът е вдъхновен от концепцията Kia Cross GT, показана на изложението в Чикаго през 2013 г., като е станал по-стилен и динамичен. Дизайнът е дело на студиото в Южна Корея, което е работило в сътрудничество с подразделенията в Германия и САЩ.

Снимки на интериора все още не са разпространени, но само преди няколко дни от компанията заявиха, че новото Sorento ще вдигне летвата в своя сегмент по отношение на лукса в кабината.

Промени има и в размерите. Дължината на новия модел е 4780 мм (+95 мм), височината е редуцирана с 15 мм до 1685 мм, а междуосието е нараснало с 80 мм до 2780 мм.

Информация за двигателите на новия модел, който ще се предлага във версия с три реда седалки, към момента няма. Очаква се обаче бензиновите предложения да бъдат две - 2.4-литров двигател с четири цилиндъра и 3.3-литров V6. Дизеловите опции най-вероятно ще бъдат представени от 2.0- и/или 2.2-литрови CRDi агрегати. Предвижда се и хибриден модел.

Официалното представяне на Kia Sorento ще се състои в края на този месец. Европейският вариант ще бъде показан на изложението в Париж в началото на октомври, а продажбите ще бъдат факт до края на тази година.

Още снимки вижте в Automedia.bg

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:05 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още