IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Chevrolet представи новото Camaro

Шестото поколение на модела ще се предлага и с 2,0-литров двигател

12:05 | 18.05.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимкa: General Motors</em></p>

Снимкa: General Motors

След като дълго време дразнеше феновете с пускането на скици и части от снимки, компанията Chevrolet най-после разкри 6-ото поколение на Camaro. Премиерата на легендарния модел се състоя на специално мероприятие в Детройт.

Отвън новото Camaro изглежда напълно разпознаваемо, но в действителност в този модел няма почти нищо от петата генерация. Около 70% от детайлите са разработени от нулата, като твърдостта на структурата на автомобила е оптимизирана с 28%. Заради използването на алуминий в конструкцията, купето е „отслабнало” с 90 кг.

Габаритите на новия Chevrolet Camaro са дължина от 4784 мм, широчина - 1897 мм, височина - 1348 мм, и разстояние между двете оси - 2811 мм. По този начин спортната кола е с 57 мм по-къса, с 20 мм по-тясна и с 28 мм по-ниска от своя предшественик. Междуосието също е намалено - с 41 мм.

В гамата двигатели за първи път в историята на модела е включен 2,0-литров турбо мотор с 4 цилиндъра. Той развива мощност от 275 к.с. и 400 Нм, като позволява ускорение от 0 до 96 км/ч (60 мили) за по-малко от 6 секунди.

Освен това новото Camaro ще се предлага с 3,6-литров V6, развиващ 335 к.с. и 385 Нм, както и с 6,2-литров LT1 V8 с 445 к.с. и 617 Нм. Най-мощният мотор ще бъде достъпен само за версията SS, която за първи път ще получи адаптивно окачване Magnetic Ride Control. Всички мотори ще са свързани с 6-степенна механична скоростна кутия или с 8-степенен автомат Hydra-Matic 8L90.

Салонът на модела е станал по-драйвърски, както го определят от компанията. В оборудването са включени два 8-инчови дисплея, светодиодно осветление, електрическа ръчна спирачка и селектор за превключване на различните режими на управление - Snow/Ice, Tour, Sport и Track (последният е достъпен само за модела SS).

Производството на 6-ото поколение на Chevrolet Camaro ще се осъществява в завода General Motors в Мичиган. Продажбите стартират по-късно тази година.

Още снимки вижте в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:11 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още