IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

510 конски сили под звездите

Mercedes-AMG представи спортиста C63 Cabriolet

17:07 | 31.03.16 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Mercedes-AMG</em></p>

Снимка: Mercedes-AMG

Върховата спортна модификация на новото поколение C-Class вече има и открита версия. Световната премиера на Mercedes-AMG C63 Cabriolet се състоя в Ню Йорк, като моделът ще бъде на пазарите по-късно тази година.

Подобно на останалите нови модели на Mercedes-AMG с индекс C63 представеният в САЩ кабриолет е наличен в две версии - C63 и C63 S. При първия мощността е 476 к.с., докато при втория достига 510 к.с. И двата случая двигателят е V8 с обем 4,0 литра и би-турбо.

Агрегатът се куплира със 7-степенна автоматична скоростна кутия и позволява спринт от място до 60 мили в час (96 км/час) за 4,1 сек. Версията C63 S прави това с 0,1 сек. по-бързо, като може да развива 300 км/час. По-слабата версия е ограничена електронно на 250 км/час.

Също като останалите версии на новата C-Class Cabriolet върховите спортисти C63 и C63 S са оборудвани с мек сгъваем покрив. Той е способен да се прибере или разгъне за по-малко от 20 секунди и работи при скорост до 50 км/час.

При C63 и C63 S инженерите на Mercedes-AMG са поставили адаптивното спортно окачване AMG Ride Control, като са монтирали на задната ос диференциал с ограничено приплъзване - механичен при C63 и електронен при C63 S.

Също стандартни са системите за комфорт в купето Airscarf и Aircap. Първата подава топъл въздух в зоната на врата на водача и на возещия се до него пасажер, а втората снижава завихрянето на въздушния поток в задната част на автомобила. Срещу доплащане могат да бъдат поръчани седалки с кожена тапицерия, която се загрява по-малко от слънчевите лъчи.

Още снимки вижте в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:23 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още