IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Audi представи обновените A3 и S3

Фейслифтът предоставя дигитално табло, матрични LED фарове, система за автономно придвижване

20:10 | 06.04.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Audi</em></p>

Снимка: Audi

Audi представи новите A3 и S3, които ще бъдат на пазара още следващия месец. Става въпрос за обновяване на настоящото поколение на моделите, което обаче е доста мащабно и включва интегрирането на най-новите технологии на производителя.

Обновените A3 и S3 залагат на познатия дизайн, като се забелязват нова решетка на радиатора и челни светлини Xenon plus с нов дизайн. С ново оформление са и стоповете, като отзад е поставена броня с интегриран дифузьор. Сред опциите вече присъстват матричните LED фарове.

Интериорът също е подложен на лека модернизация, предлагаща нов волан с три лъча и обновена система MMI с гласов контрол. Срещу доплащане се предлага дигиталното табло Audi virtual cockpit, което заменя обичайните аналогови уреди. Технологията дебютира с новото R8, като е налична също така при А4.

Друга нова технология на борда на A3 и S3 е системата за придвижване в задръствания. Тя може самостоятелно да управлява колата при скорост до 65 км/час, като може да бъде подсигурена и от модернизирана функция за поддържане лентата на движение.

Гамата от мотори на модела A3 включва шест бензинови и дизелови предложения, един plug-in хибрид и една версия на метан.

Бензиновите са 1.0 TFSI със 115 к.с., 1.4 TFSI със 150 к.с. и 2.0 TFSI със 190 к.с. Дизеловите опции са 1.6 TDI със 110 к.с. и 2.0 TDI, който е наличен със 150 и 184 к.с.

Версията на природен газ - A3 Sportback g-tron, използва двигател TFSI с обем 1,4 литра, но развива 110 к.с.

Хибридният модел носи обозначението A3 Sportback e-tron, съчетава бензинов и електрически мотор и може да зарежда батериите си с капацитет 8 кВтч в електрическата мрежа. Общата мощност на системата е 204 к.с.

Спортният модел Audi S3 се задвижва от модернизирана версия на 2,0-литровия TFSI двигател, който е настроен да генерира 310 к.с., или 10 к.с. повече от преди. 

Моделът се предлага в няколко версии на купето - хечбек с три или пет врати, седан и кабриолет.

Обновените A3 и S3 ще бъдат налични на пазара в началото на месец май. Цените в Германия стартират от 23 300 евро.

Още снимки вижте в Automedia.bg
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:42 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още