IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

В Божурище ще бъде построен музей на авиацията

Предвижда се да бъдат обособени сграда и техническа инфраструктура с експозиционна площ около 3600 кв. м

18:16 | 23.04.14 г.
В Божурище ще бъде построен музей на авиацията

Правителството даде съгласието си министърът на културата да сключи споразумение с „Индустриален парк София“ АД за изграждане на музей на авиацията, съобщиха от пресцентъра на Министерския съвет.

Музеят ще бъде изграден за сметка на инвеститора в Божурище, след което ще бъде прехвърлен безвъзмездно в собственост на държавата. Предвижда се да бъдат обособени сграда и съответната техническа инфраструктура с експозиционна площ около 3600 кв. м.

Музей на авиацията в България вече има в с. Крумово до Пловдив. Той е открит през 1991 г. и притежава около 6800 експоната и 70 летателни апарата - самолети, вертолети, безмоторни самолети, радиорелейни станции и др. От 2005 г. е филиал на Националния военноисторически музей.

С друго свое решение кабинетът отне от Българската агенция по безопасност на храните имот публична държавна собственост и безвъзмездно го предостави за управление на община Златоград. Бившата ветеринарна лечебница със застроена площ 99 кв. м се намира на ул. „Стефан Стамболов” в града. В нея местната власт ще изгради и поддържа приют за бездомни кучета. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:00 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още