IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Видин ще строи спортен комплекс

Правителството прехвърли безвъзмездно правото на собственост върху терен в кв. „Калето” на община Видин

12:12 | 21.05.14 г.
Видин ще строи спортен комплекс

Министерският съвет прехвърли безвъзмездно правото на собственост върху имот – частна държавна собственост, на община Видин, съобщиха от пресцентъра на правителството. На терена в кв. „Калето”, разположен в близост до детска градина, училище и други обществени институции, местната власт има намерение да изгради спортен комплекс, който да се ползва целогодишно от населението на града.

Рехабилитация или изграждане на нова спортна зала е била една от най-честите молби при събирането на предложенията от кметовете за инвестиции в градовете през миналата година, съобщи преди дни премиерът Пламен Орешарски.

На изнесеното си заседание във Варна в събота правителството прехвърли безвъзмездно на община Варна собствеността върху спортната зала на бул. „Христо Ботев” в града, която общината предвижда да обнови.

В края на миналия месец пък правителството предостави терен на община Бургас за строителството на многофункционален спортен, конгресен и бизнес център „Арена Бургас“ с прогнозна инвестиционна стойност от 30 млн. лв.

В края на март в Ботевград бе открита мултифункционална спортна зала „Арена Ботевград“.

С друго свое решение от днес кабинетът прехвърли правото на собственост върху част от имот – частна държавна собственост на ул. „Осми март” в Кърджали на Българската православна църква. Върху другата част от имота БПЦ получава правото на ползване. Целият имот представлява Манастирски комплекс „Св. Йоан Предтеча”, който се ползва като действащ православен храм. Край него е построено и неделно училище със жилище на към комплекса.

С друго решение от РИОСВ – Перник, поради отпаднала нужда, беше отнето правото на управление върху офис в сградата на ул. „Демокрация” №14 в Кюстендил и беше предоставено на регионалната дирекция „Социално подпомагане” в Кюстендил.

Промени бяха направени и в статутите на два имота. За публична държавна собственост беше обявен ползваният от Дирекцията на природен парк „Странджа” втори етаж от сградата на ул. „България” №20а в Малко Търново.

От публична в частна държавна собственост беше променен статутът на имоти с предоставено право на управление на Държавно предприятие „Транспортно строителство и възстановяване”. Имотите се намират в източната промишлена зона на Горна Оряховица. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:34 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още