IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Въвежда се жълта зона за паркиране извън платените зони в София

В жълтата зона паркирането ще е безплатно, но ще има възможност за въвеждане и на платен режим

11:57 | 11.09.14 г. 1
Въвежда се жълта зона за паркиране извън платените зони в София

Територията на София извън синята и зелената зони за паркиране става специална жълта зона, в която паркирането ще бъде безплатно и без ограничение в продължителността му. По предложение на общината, на районните кметове и на граждани обаче ще може да се въвежда временно или постоянно платено паркиране и в тези райони, предвиждат предложения за промени в наредбата за паркирането в Столична община.

Режим на платено паркиране в райони от жълтата зона може да се въвеждат при констатирани проблеми с паркирането и/или с организацията на движението, голям брой нарушения на Закона за движение по пътищата и по предложение на районните кметове, граждани, организации и други.

Предвижда се също така със специална табела да се обозначат местата, където да бъде разрешено паркиране по тротоарите на превозни средства с маса до 2,5 тона, но при условие, че е оставено място за преминаване на пешеходците от поне 2 метра.

Право на специалния стикер за платено паркиране ще имат и живущите по настоящ адрес. Те ще трябва да предоставят на общината договор за наем на жилище, за да им се издаде специалната винетка.

Предвидено е промените да влязат в сила от 1 октомври, ако бъдат гласувани от Общинския съвет.

Събирането на таксите за платено паркиране може да се осъществява и от външна фирма, а не само от Центъра за градска мобилност, предвиждат още новите текстове.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:11 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 10 rate down comment 3
pu10
преди 9 години
Т.е. ще си прецакат всички на територията на София като я превърнат в платен паркинг. И ний сме дали нещо на света - поредната измама и схема за обиране на хората!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още