IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

МОСВ откри пропуски в административен акт за строеж на къмпинг край Карадере

Протест срещу решението за застрояване на плажа се организира във Фейсбук

18:04 | 09.10.14 г.
МОСВ откри пропуски в административен акт за строеж на къмпинг край Карадере

Служебният министър на околната среда и водите Светлана Жекова е констатирала пропуски в издаден административен акт от директора на РИОСВ – Бургас. Тя е проверила решение на регионалната инспекция, с което се преценява дали трябва да бъде извършена оценка на въздействието върху околната среда (ОВОС) на инвестиционното предложение „Изграждане на луксозен къмпинг“ в Община Бяла, съобщиха от Министерството на околната среда и водите (МОСВ).

Повод за съобщението е протест в защита на Карадере, който граждани организират във Фейсбук. В социалната мрежа се коментира, че РИОСВ - Бургас е разрешила на 6 октомври 2014 г. изграждането на луксозен къмпинг край Карадере. Засега плановете са протестът да се проведе утре в София.

От екоминистерството уточняват, че на база предоставената от РИОСВ – Бургас документация министърът е констатирала пропуски в издадения административен акт, които дават основания за отмяната му.

Въпреки пропуските, Светлана Жекова няма правно основание да отмени решението без да е сезирана по съответния ред, а именно след подаване на жалба. Към момента в министерството няма данни за постъпила жалба.

Заради планираните за утре протести срещу решението на директора на РИОСВ – Бургас Светлана Жекова предлага среща на представители на организацията „Да спасим Карадере“ за изясняване на случая.

В съобщението на МОСВ няма подробности какво всъщност представлява решението на регионалната инспекция в Бургас. В сайта Биволъ обаче има съобщение, че РИОСВ е разрешило изграждането на луксозен къмпинг без ОВОС.

Според авторите на публикацията се предвижда изграждането на къмпинг за 1 860 души с бунгала, вили, ресторанти, басейни, барове, заведения, улици и многобройни паркоместа в района на плажа Карадере, като в подкрепа на твърдението е публикуван документ на регионалната инспекция.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:34 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още