IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Започват проверки в нивите, заявени за директно подпомагане

Ще се обновяват данните в Системата за идентификация на земеделските парцели

16:56 | 19.08.15 г.
Автор - снимка
Създател
Започват проверки в нивите, заявени за директно подпомагане

Започват проверки на място в нивите за обновяване на данните в Системата за идентификация на земеделските парцели, съобщи Министерство на земеделието и храните (Министерство на земеделието и храните).

Теренните проверки ще се правят до 10 октомври 2015 г. В резултат на данните, както и на предстоящото ново самолетно заснемане, ще бъде определен обхватът на специализирания слой „Площи, допустими за подпомагане“ за кампания 2015 г., във връзка с директните евросубсидии, които фермерите получават за обработваемите земи.

Директорите на областните дирекции „Земеделие” ще изготвят предварителен график за проверките. Всяка дирекция ще информира кметовете на съответните населени места, както и земеделските стопани в даденото землище, заявили площи за директно подпомагане.

Стопаните, определени за проверка, както и графиците, ще бъдат оповестени на интернет страниците на областните дирекции и на информационни табла в общинските земеделски служби.

Основна цел на проверките е да се установи дали заявените за директно подпомагане площи в блоковете отговарят на условията за това.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:15 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още