IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

София ще продължи да инвестира в строителство, но очаква и качество

За пътните ремонти фирмите за поели ангажимент за гаранция от пет години, припомни кметът и кандидат за нов мандат Йорданка Фандъкова

11:58 | 18.10.15 г.
София ще продължи да инвестира в строителство, но очаква и качество

Столичната община ще продължава да инвестира в строителство, но очаква  качествено изпълнение на проектите, коментира кметът Йорданка Фандъкова при откриване на изложба на в. "Строител".

"Очаквам усилия от страна на строителните фирми, които работят на обектите на общината и да се работи качествено. Затова са нужни и строителни работници, които имат опит. Бизнесът трябва да се включи в програмите за практическо обучение на младите хора от строителните училища и университети", каза още тя.

"В договорите на фирмите, които работят със Столична община, заложихме ясни гаранционни срокове. За пътните ремонти гаранцията е 5 г., за строителство на конструкции е 10 г. За този период всеки дефект, който се появи, фирмата е длъжна да го отстрани за своя сметка", каза още кметът и кандидат за нов мандат Фандъкова.

Тя добави, че строителните обекти от това лято още не са приети от приемателните комисии на общината и където има констатирани нередности, фирмите ги отстраняват за своя сметка.

От своя страна председателят на Камарата на строителите Светослав Глосов припомни, че когато оперативни програми за България бяха спрени, Столичната община е продължила да финансира обектите със собствени средства и строителите не загубиха своята работа.

Още новини можете да прочетете в Dnes.bg

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:55 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още