IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Парцел в Пловдив излиза на пазара след преместването на „Каменица“ в Хасково

Търси се инвеститор с визия за развитие на локацията

12:27 | 17.12.15 г.
Парцел в Пловдив излиза на пазара след преместването на „Каменица“ в Хасково

Парцел от близо 31 дка в широкия център на Пловдив излиза на пазара след преместването на производството на „Каменица“ АД в Хасково. Имотът е част от общо 34 дка земя към бившата фабрика за бира, която ще бъде разчистена от старите промишлени сгради в следващите месеци.

На част от площта – 3,5 дка, „Каменица“ АД ще построи през 2016 г. модерен комплекс, включващ микропивоварна за крафт бира, музей за 135-годишната история на пловдивската пивоварна, бирария, зона за отдих и амфитеатрална сцена за културни и социални събития. За останалата част от парцела от около 31 дка се търси инвеститор.

Консултант по сделката е Forton, съобщиха от компанията. Ще се търси инвеститор с визия за развитие на локацията.

При създаването си през 1881 г. фабриката на „Каменица“ е била разположена в индустриалната част на Пловдив, но сега попада в централната част на града, в жилищна зона. Това не позволява бъдещото му развитие като индустриална площ.

Самото производство ще бъде поето от пивоварната в Хасково, където през последните две години „Каменица“ инвестира 30 млн. евро.

От компанията започват регулационната процедура по разделяне на парцела, както и подготовка за разчистването на старите сгради.

Според Общия устройствен план имотът попада в смесена обслужващо-производствена зона, което допуска изграждането на различни видове площи – офисни, хотелски, търговски, а промяна на регулацията би позволила и жилищно строителство. В същото време големият мащаб позволява да бъде реализиран мултифункционален комплекс.

Според съобщението вече има интерес както от местни предприемачи, така и от международни инвеститори. В момента се водят директни преговори, но през пролетта е възможно да бъде организиран и търг за продажбата на парцела.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:57 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още