IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Нов ремонт на ул. "Цар Иван Шишман" и "Шести септември" в София започва в неделя

Ще бъдат изградени ново улично осветление, нова отводнителна система и е предвидено допълнително озеленяване

18:50 | 05.08.22 г.
<p>
	<em>Снимка: Благой Кирилов, БГНЕС</em></p>

Снимка: Благой Кирилов, БГНЕС

Части от улиците „Цар Иван Шишман“ и „Шести септември“ в центъра на София ще бъдат затворени за полагане на нова настилка на пътните платна, съобщават от Столична община.

От 7 август до 25 септември ще се работи в отсечката на ул. „Цар Шишман“ от ул. „Ген. Паренсов“ до ул. „Ген. Гурко“,  включително кръстовището с ул. „Юри Венелин“ и в отсечката на ул. „6-ти септември“ от ул. „Иван Вазов“ до ул. „Славянска“. Тротоарите пред 133 СУ и 7 СУ ще се работят приоритетно с цел осигуряване на достъпа за началото на учебната година.

Строително-монтажните работи включват демонтаж на временната асфалтова настилка, направа на нова пътна конструкция и монтаж на нови бетонови и гранитни павета на пътното платно и тротоарите. По време на строителните дейности ще бъде изградено ново улично осветление, нова отводнителна система и допълнително озеленяване.

По време на строителните дейности  ще бъдат затворени за движение на автомобили отсечките от ул. „Цар Шишман“ между ул. „Ген. Паренсов“ и ул. „Ген. Гурко“, включително кръстовището с ул. „Юри Венелин“ и от ул. „6-ти септември“ между ул. „Иван Вазов“ и ул. „Славянска“. В тези участъци пешеходците ще могат да преминават по тротоарите. След полагане на настилката на пътните платна ще започне изграждането на нови тротоари, като в този период пешеходното движение ще се извършва по новоизграденото пътно платно.

За времето на строителството живущите в района ще могат да паркират своите автомобили както в подзона 4, така и в подзона 5.

През 2021 г. на ул. "Шишман" и ул. "6-ти септември" беше изградена нова подземната инфраструктура в пътните платна – водопроводи, канализация и топлопровод.

Ремонтът на двете централни софийски улици е за 6,4 млн. лв. без ДДС, а търгът на Столична община беше спечелен от „Персенк Груп“ ЕООД. Проектант е архитектурно бюро „А.Д.А.“, което стоеше и зад ремонтите на ул. „Граф Игнатиев“ и площадите „Славейков“ и „Гарибалди“.

Временна организация на движението

От 7 август до 25 септември (включително) се забранява влизането, престоят и паркирането на превозни средства по  ул. „Цар Иван Шишман” между  ул. „Ген. Паренсов” и ул. „Ген. Гурко” и по ул. „Шести септември“ между ул. „Славянска“ и ул. „Иван Вазов“.

От 07 август до 25 септември (включително) се забранява влизането, престоят и паркирането на превозни средства по ул. „Юрий Венелин” между и бул. „Васил Левски“ и ул. „Цар Иван Шишман“ с изключение на притежаващите стикер залокално платено паркиране в Подзона 4.

Подзона за платено локално паркиране 5 е отворена за водачите на автомобили, които досега паркират в Подзона 4 (според реда на локалното платено паркиране), за периода на извършване на строително-монтажни работи по ул. „Цар Шишман“.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:14 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още