IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Новите сгради на големите технологични гиганти

Изглежда Силициевата долина ще става все по-голяма

09:41 | 24.05.13 г.
Автор - снимка
Създател
Новите сгради на големите технологични гиганти

Четрите големи интернет гиганта Google, Amazon, Apple И Facebook строят нови комплекси, съобщава телевизия Bulgaria On Air. Технологичните комплекси са с уникален дизайн, но и размер, имайки предвид все по-голямата работна сила, която ангажират. 

Google вече има свои бизнес парк в центъра на Силициевата долина. В момента обаче компанията изгражда нов комплекс, който ще бъде разположен по-близо до залива Сан Франциско. Той ще носи името Bay View. Той ще събере в себе си елитния инженеринг на технологичния гигант. Проектиран е така, че всеки от служителите да има възможност да стигне до колегите си за не повече от 2 минути и половина.

Идеята е да бъдат създадени условия служителите да си сътрудничат повече, да обменят повече идеи, но и да имат възможност за повече почивка. 

Amazon пък строи много голям офис център в Сиатъл. Тази седмица излязоха първи снимки от архитектурата му. Сградата се състои от 3 стъклено-метални сфери. Вътре обаче има много зеленина, дървета и естествена светлина.

Facebook от своя страна купи стария комплекс на Sun Microsystems. Плановете на компанията са да го разширят значително. Новият бизнес парк ще носи името Facebook West. Архитект на проекта е Франки Гери, като прави впечатление практичността на сградата. Нейната визия обаче далеч не е от най-впечатляващите. Ще има обаче много градини и зеленина, което ще я впише добре в архитектурния контекст на района.

Новият дом на Apple прилича на голяма летяща чиния, или поне така беше оприличен през 2011 г.от създателя на компанията Стив Джобс. След като бъде изграден, комплексът е е заобиколен от дървета, голям паркинг. Ще има и голяма подземна част.

Проектите показват колко уверени са технологичните гиганти, инвестирайки толкова много средства в нови сгради. Едва ли ще ги сполети съдбата на обединението AOL и Time Warner Center. След като през 2000 г. те построиха голям офис център, партньорството им пропадна и парите отидоха на вятъра.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:29 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още