IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бреговете на Ню Джърси се готвят за летния сезон

Заради урагана Санди лятото няма да е толкова натоварено откъм туристи

09:02 | 28.05.13 г.
Бреговете на Ню Джърси се готвят за летния сезон

Бреговете на Ню Джърси посрещнаха неофициално началото на лятото в края на миналата седмица. В момента текат последните подготовки за сезона, а властите дадоха заявка, че курортните градове са готови да посрещнат гостите си седем месеца, след като ураганът Санди опустоши бреговете в региона, пише Ройтерс.

Губернаторът на щата присъства на церемония по откриването на току-що реконструирана улица в "Сийсайд Хайтс", като събитието бе предавано на живо по NBC. То бе кулминацията на седмица на откривания на обекти по дългата над 240 км крайбрежна ивица, които се реконструират от края на миналата година.

Природната стихия разруши домове, опустоши улици и изравни със земята тематични паркове. Щетите, нанесени на държавата, се оценяват на 37 млрд. долара, отбелязва информационната агенция.

Според местните предстоящият сезон ще е различен от всички останали. Научни изчисления показват, че плажовете в Джърси са средно с 9-10 м по-тесни отпреди бурята. Обикновено натовареният летен сезон пък със сигурност няма да е толкова активен - както по отношение на търсенето на стаи, апартаменти и къщи под наем, така и що се отнася до запасите от имоти на пазара.

На фона на множеството жилища, които все още са в процес на ремонт, обемът на предлаганите жилища под наем в различните райони по бреговете на Ню Джърси е намалял с около 20%

Според експерти от туристическия бранш слабият пазар на наемите се дължи до голяма степен на трайната нагласа у хората, че регионът е в окаяно състояние. На туризма се пада сериозен дял от икономиката на Ню Джърси, а 1 от 10 работни места в щата е в този бранш.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:29 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още