IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Bankia продава дъщерното и дружество за недвижими имоти

Три компании са на финалната права в състезанието за Bankia Habitat

10:22 | 11.07.13 г.
Bankia продава дъщерното и дружество за недвижими имоти

Третата по големина банка в Испания - Bankia, иска да продаде дъщерното си дружество за недвижими имоти, което управлява портфейл от активи на стойност 5,5 млрд. евро в страната, съобщава онлайн изданието PropertyEU.info.

Според информации в местната преса кредиторът се е спрял на компанията за частен капитал Cerberus, базирания в Ню Йорк частен инвеститор Centerbridge и Texas Pacific Group, които са се класирали за втория кръг от преговори за продажбата на Bankia Habitat.

Bankia е получила около 20 оферти от инвеститори, сред които Morgan Stanley, Fortress, Okatree и Appolo.

Очаква се сделката да донесе между 120 и 150 млн. евро на банката.

Новият собственик ще поеме контрола върху централите на Bankia Habitat в Мадрид и Валенсия и ще отговаря за портфейла, управляван от дружеството, който се състои от имоти на стойнсот 2,9 млрд. евро и още 2,6 млрд. евро строителни заеми.

В Bankia Habitat работят около 500 души и именно това според пресата е основната пречка в преговорите. Компанията приключи 2012 г. с продажба на около 14 600 имота на обща стойност 1,6 млрд. евро.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:45 | 30.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още