IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Новата градска железница в Лондон развижи пазара на офиси в западната част на Ситито

Районът би привлякъл технологичните и телекомуникационните компании, както и медиите, които движат търсенето на офиси в британската столица

14:48 | 06.08.13 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Crossrail засилва привлекателността на района, където наемите са все още доста ниски в сравнение с други райони на британската столица. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Crossrail засилва привлекателността на района, където наемите са все още доста ниски в сравнение с други райони на британската столица. Снимка: Ройтерс

Проектът за новата градска железница Crossrail в Лондон се превръща в двигател на бума на пазара на офиси в западната част на Ситито, съобщава Bloomberg. Инвеститорите започват отново да оценяват някои исторически места в района, като например пазарът Смитфийлд, който е в близост до бъдещия транспортен хъб, отбелязва информационната агенция.

Henderson Global Investors Ltd. в момента трансформира Смитфийлд в модерен офис квартал. Наблизо пък тече строителството на нова станция на бъдещата железница.

Goldman Sachs Group Inc., Axa SA и Land Securities Group Plc също притежават имоти в района.

Строителните компании, които са активни в този район, са облагодетелствани от засиленото търсене на нови и на ремонтирани сгради от страната на технологичните и телекомуникационните компании, както и медиите, посочва Клайв Касъл, директор бизнес имоти в Henderson.

Същевременно Crossrail – може би най-големият строителен обект в цяла Европа в момента, който гълта по 15 млрд. паунда годишно, ще съкрати наполовина времето за пътуване, а това ще направи района още по-привлекателен за потенциални наематели, подчертава той.

Същевременно вече тече активно строителство в околността от Фарингдън към Смитфийлд и бъдещата надземна жп станция край Темза.

В момента наемите в най-добрите сгради на юг от Фарингдън започват от 511 паунда на кв. м, докато по същото време на миналата година започваха от около 460 паунда на кв. м. Същевременно в Уест Енд и в централния район на Лондонското Сити наемите започват от съответно от над 1 000 и над 600 паунда за кв. м, сочат данни на Jones Lang LaSalle.

Не само ниските наеми обаче привличат компании към този район. Той вече се превръща в доста интересен квартал, с жилища, клубове, барове, ресторанти и други удобства. Отчита се и ръст в стойността на вече построени или започнати сгради.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:03 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още