IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Лошата" банка на Испания осъществи първата си портфейлна сделка

Компанията за частен капитал H.I.G. Capital LLC купи около 1 000 имота, прехвърлени на институцията, за около 100 млн. евро

11:40 | 08.08.13 г.
"Лошата" банка на Испания осъществи първата си портфейлна сделка

"Лошата" банка на Испания е постигнала споразумение да продаде около 1 000 имота на компанията за частен капитал H.I.G. Capital LLC за около 100 млн. евро, съобщи Bloomberg. Това е първата продажба на портфейл от имоти от страна на институцията.

"Лошата“ банка, която бе създадена миналата година, за да поеме проблемните активи на осем местни кредитори, ще задържи дял от бъдещите приходи от портфейла, включващ жилища в Мадрид, Валенсия, Андалусия, Мурсия и Канарските острови, както и складове и гаражи.

Институцията беше създадена като част от стратегията на правителството да помогне на банките да се разтоварят от огромните запаси от жилища под възбрана и проблемни кредити, задръстили банковата система след строителния бум в страната.

В баланса на "лошата“ банка има около 200 хил. актива, включително 107 хил. имота (от тях 76 хил. са празни).

"Лошата" банка планира през тази година да продаде активи на обща стойност 1,5 млрд. евро.

През май H.I.G набра над 1 млрд. евро за фонд, който да изкупува дългове на европейски компании, припомня Bloomberg.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:26 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още