IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Вашингтон смекчава правилата за ипотечното кредитиране

Подготвен е законопроект, който ще премине през обществено обсъждане

15:10 | 14.08.13 г. 1
Вашингтон смекчава правилата за ипотечното кредитиране

През последната седмица на август американските регулаторни органи ще предложат законови промени във връзка с правилото, което изисква от кредиторите да запазват дял от рисковите ипотеки, които секюритизират, предаде Bloomberg.

Проектът от 500 страници, изготвен от състав от шест агенции, ще замени по-строгото предложение за т. нар. квалифицирани жилищни ипотеки, съобщават изотчници, пожелали анонимност.

При публикуването му през 2011 г. първата версия на документа предизвика протести от страна на играчи в жилищния сектор и потребителски групи.

Планът ще изисква от банките да задържат част от ипотеките, когато кредитополучателите харчат над 43% от месечните си доходи за погасяване на задълженията си. По-ранната версия предвиждаше банките да запазват дял в заемите, ако кредитополучателите харчат над 36% от доходите си за изплащане на всичките си дългове и при заеми с първоначална вноска в размер на под 20% от стойността на даден имот.

Преди окончателното си гласуване проектодокументът ще бъде подложен на обществено обсъждане. Агенциите, участващи в изготвянето му, са Федералния резерв, Федералната корпорация за застраховане на депозитите, Департаментът по жилищно и градско строителство, Федералната агенция за жилищно финансиране, Службата за валутен контрол и Комисията по ценните книжа и борсите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:09 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
Ricco
преди 10 години
"Проектът от 500 страници, изготвен от състав от шест агенции..."-----------------САЩ - страната на неограничената бюрокрация.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още