IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Фонд на Prologis събра още 450 млн. евро за инвестиции в логистични имоти

Цените на логистичните активи в Европа бележат устойчив растеж с благоприятен дисбаланс между предлагане и търсене и положителни очаквания за ръста на наемите

14:02 | 02.10.13 г.
Фонд на Prologis събра още 450 млн. евро за инвестиции в логистични имоти

Компанията за индустриални имоти Prologis обяви, че фондът ѝ Prologis European Properties Fund II (PEPF II) е получил нови капиталови ангажименти за 450 млн. евро, след като за първи път той бе отворен за инвеститорите, съобщи онлайн изданието Property EU.

Търсенето от страна на инвеститорите е надхвърлило очакванията и процесът на набиране на средства е бил затворен преди предвидения срок, отбелязват от компанията.

През септември PEPF II се съгласи окончателните капиталови ангажименти за предлагането да достигнат 450 млн. евро, включително допълнителен капитал от 125 млн. евро от Prologis. Близо 70% от капитала е от нови инвеститори.

"Силните резултати са отражение на високото качество на предлагането и привлекателността на европейския логистичен пазар," коментира Джеймс Грий, управляващ директор на Prologis.

"Цените на логистичните активи в Европа бележат устойчив растеж с благоприятен дисбаланс между предлагането и търсенето и положителни очаквания за ръста на наемите", допълва той.

Към края на юни 2013 г. PEPF II е притежавал над 220 имота с обща олощ 5,2 млн. кв. м в 12 страни в Европа.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:24 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още