IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Британските строители с все по-лек достъп до финансиране за жилищни проекти

Кредиторите на във Великобритания планират да засилят финансирането за жилищни проекти

15:55 | 24.12.13 г.
Британските строители с все по-лек достъп до финансиране за жилищни проекти

Пейзажът на финансирането за жилищното строителство във Великобритания значително се е променил през годината. Строителните компании са били доста улеснени в достъпа им до финансиране в сравнение с предходните кризисни години, посочва се в доклад на консултантската компания Knight Frank.

Резултатите от проучване, осъществено от консултантската компания сред над 40 кредитора, които са активни в жилищния сегмент, сочат, че тенденцията ще продължи и през следващата година. Повечето от кредиторите, участвали в анкетата, заявяват, че планират да засилят експозициите си към жилищния сектор и да започнат отново да финансират повече жилищни проекти през следващите 12 месеца.

Над две трети от анкетираните кредитори съобщават, че планират да засилят кредитирането за жилищните строители. Половината от участниците в проучването обмислят финансиране на нови проекти и в момента оценяват рисковете. Най-предпочитани са проектите със смесена употреба, в които преобладават жилищата.

Строителите освен това могат да се възползват от по-широк кръг от финансови инструменти, освен банковите кредити, посочват експертите.

Най-атрактивният регион за строителство, който се ползва с благосклонността на кредиторите на Острова, е широкият Лондон, следван от Югоизточна Англия. Средният минимален размер на кредитите за строителство на жилищни сгради възлиза на 6,6 млн. британски лири, а максималният достига 100 млн. лири.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:00 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още