IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Възбраните на имоти в САЩ достигнаха най-ниското си ниво от 7 години

Студеното време и по-късият месец със сигурност са допринесли за спада на активността, според икономист

13:22 | 14.03.14 г.
Възбраните на имоти в САЩ достигнаха най-ниското си ниво от 7 години

С 10 на сто са намалели възбраните по ипотеки в САЩ през февруари спрямо януари и с 27 на сто на годишна база, достигайки до най-ниското си ниво от над седем години, сочат данни на консултантската компания RealtyTrac, цитирани от онлайн изданието worldpropertychannel.com.

През втория месец на годината са били изпратени 112 498 съобщения, включително за неизпълнение на задълженията по ипотеки, за насрочени търгове и за принудителни извеждания от имоти.

Най-много процедури са започнали във Флорида, Илинойс, Ню Йорк, Ню Джърси и Охайо.

„Студеното време и по-късия месец със сигурност са допринесли за спада на активността през февруари, но действително възбраните вече не са най-голямата заплаха за пазара на жилища”, коментира Дарън Бломкуист, вицепрезидент на RealtyTrac.

Според него по-големият проблем са имотите, които от години са „забатачени” в процедура по възбрана. Много от тях са празни и не са поддържани и нито кредиторите, нито бившите собственици поемат отговорността за тях.

Компанията изчислява, че празните жилища от всички имоти в процедура по възбрана са 21%. В някои райони на страната делът им е много по-висок. Тези жилища оказват сериозен натиск върху цените в някои райони.

Повече новини за имотния пазар вижте в материала на Bloomberg!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:21 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още