IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Задава се първият публичен фонд за инвестиции в имоти в Китай

Брокерската компания CITIC Securities Co Ltd е получила одобрение от борсовия регулатор за създаването на фонд за инвестиции в имоти за 5,2 млрд. юана

12:54 | 14.04.14 г.
Задава се първият публичен фонд за инвестиции в имоти в Китай

Китайският регулатор одобри първия публичен фонд за инвестиции в имоти в страната, което е нов потенциален източник на финансиране за строителите и дава още един избор на инвеститорите, предаде Ройтерс.

Брокерската компания CITIC Securities Co Ltd е получила одобрение от борсовия регулатор за създаването на фонд за инвестиции в имоти за 5,2 млрд. юана (837 млн. долара).

Фондовете за инвестиции в имоти инвестират основно в бизнес имоти. Те осигуряват още един източник на финансиране за строителите, като им позволяват ефективно да продават завършени сгради на инвеститорите.

Създаването на публичния фонд за инвестиции в имоти в Китай съвпада с проявяването на първите признаци за “охлаждане” на пазара на жилища, след като централното и редица местни правителства затегнаха правилата, за да ограничат спекулативните сделки с имоти.

Китайското правителство работи по създаването на публични фондове за инвестиции в имоти от десетилетия. Пилотният фонд обаче беше спрян през 2009 г. заради финансовата криза.

Фондът на CITIC цели да привлече институционални инвеститори. Той ще бъде листнат на борсата в Шънджън.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:33 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още