IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

LinkedIn се разширява в Ирландия

Компанията търси офис с площ от поне 15 хил. кв. м в Дъблин

11:19 | 15.04.14 г.
LinkedIn се разширява в Ирландия

LinkedIn Corp. търси нов международен офис в Дъблин, Ирландия, тъй като компанията разширява чуждестранните си операции, съобщава Bloomberg, като се позовава на двама анонимни източници, запознати с плановете на компанията.

IDA Ireland – ирландската правителствена агенция, която е натоварена със задачата да търси чужди инвестиции, в момента работи с LinkedIn по план за наемането на офис с площ поне 15 хил. кв. м в Дъблин. Засега от базираната в Калифорния компания отказват да коментират.

LinkedIn, чиито акции утроиха цената си след първичното публично предлагане през 2011 г., се изправя пред забавяне на ръста на продажбите. За да разшири приходната си база, групата иска да разшири дейностите си в чужбина, както и да осъществява сливания и придобивания.

Компанията е наела над 450 души в Дъблин. Офисът ѝ в ирландската столица беше открит през 2010 г.

„Дъблин се превръща във водещ международен технологичен център и IDA работи с много компании върху потенциалните възможности за преместването на техните операции в Дъблин“, коментират от правителствената агенция.

Корпоративният данък от 12,5% в Ирландия, както и данъчният кредит за научно-изследователска работа, привлякоха много лидери от технологичния сектор, включително LinkedIn, Facebook Inc. и Google Inc.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:17 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още