IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Нетната печалба на Holcim се свива през първото тримесечие

Приходите на компанията за първото тримесечие са се понижили с 5,3% до 4,09 млрд. швейцарски франка

12:23 | 28.04.14 г.
Нетната печалба на Holcim се свива през първото тримесечие

Нетната печалба на Holcim за първото тримесечие се е свила с 57 на сто на годишна база, съобщава MarketWatch.

Производителят на цимент се подготвя за сливане с френския му конкурент Lafarge, припомня изданието. Двете компании предстои да получат одобрението на регулаторите по конкуренцията.

Holcim и Lafarge трябва да продадат част от бизнеса си, за да одобрят регулаторите сделката. След сливането новата компания ще е най-големият производител на строителни материали с приходи от около 43 млрд. долара.

За първото тримесечие на годината приходите на Holcim са се понижили с 5,3% до 4,09 млрд. швейцарски франка от 4,32 млрд. швейцарски франка година по-рано.

Нетната печалба на компанията се е свила до 80 млн. франка за тримесечието спрямо 187 млн. франка година по-рано. Анализатори очакаха по-слаба печалба – 76,7 млн. швейцарски франка за първите три месеца на годината.

Засега Holcim и Lafarge не разкриват детайли за бизнеса, който смятат да продадат. Според анализатори вероятно двете компании ще се разделят със звена във Франция, Филипините и Сърбия, където имат доминантни пазарни позиции.

Lafarge ще обяви отчета си за първото тримесечие на 5 май.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:41 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още