IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Луксозният хотел SLS Beverly Hills си търси нов собственик

Собственикът на хотела иска да се възползва от възходящия пазар на луксозни имоти

13:26 | 09.05.14 г.
Луксозният хотел SLS Beverly Hills си търси нов собственик

Сам Назарян, собственикът на ресторанти и нощни клубове в Лос Анджелис, обяви за продажба луксозният хотел SLS Beverly Hills като част от стратегията на компанията му да реализира печалба от инвестициите в имоти и да се фокусира върху ключовите си дейности, съобщава Bloomberg.

Хотелът може да донесе на собственика му над 700 хил. долара за всяка от 297-те му стаи, отбелязва информационната агенция.

“Убедени сме, че SLS Beverly Hills може да бъде продаден за над 210 млн. долара, ако изхождаме от представянето на пазара на имоти, възможността за развитие на хотела и съживяването на квартала”, коментира Назарян в телефонно интервю.

Компанията му SBE Entertainment Group LLC иска да излезе с печалба от инвестициите в хотелския бизнес, които започна да осъществява от началото на този век. През последните години бяха отворени 5 луксозни хотела.

Компанията се надява да реализира солидна печалба на фона на засиленото търсене на луксозни, трофейни имоти във всеки сегмент от пазара, както и добрата заетост на хотелите в района на Лос Анджелис. Според Назарян моментът за продажбата на бизнеса е назрял, като компанията планира да се фокусира върху управлението на активи.

Средната заетост в обявения за продажба хотел достига 80 на сто годишно, докато за Лос Анджелис е 77%, посочва още Назарян.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:37 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още