IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Хотелите в Европа с по-добра възвръщаемост от общия имотен пазар

Само индустриалните площи са донесли по-добри резултати през 2013 г.

12:28 | 06.06.14 г.
Автор - снимка
Редактор
Хотелите в Европа с по-добра възвръщаемост от общия имотен пазар

Хотелиерският сектор в Европа продължава да печели популярност сред инвеститорите като клас имотен актив с обща възвръщаемост от 6,6% през 2013 г., представяйки се по-добре от общия имотен пазар (с възвръщаемост от 5,9%), сочи индексът IPD Pan Europe Annual Hotels Index.

Включените активи в хотелския индекс на IPD са се увеличили до 742 актива на обща стойност 12,6 млрд. евро спрямо 505 актива за 11,4 млрд. евро през 2012 г. Това се тълкува като положителен знак и като постепенно превръщане на хотелите от алтернативен клас активи в част от основния сектор.

„През 13-те години история на данните за Европа индексът за хотелите има най-малка волатилност от всички сектори, като се справя особено стабилно по време на кризата“, отбелязват от IPD в свое изявление, цитирано от PropertyEU.

Хотелите са донесли по-добри резултати от всички типове имоти през 2013 г., с изключение на индустриалните площи. Хотелите се справят също така по-успешно в сравнение с търговските площи, офисите, индустриалните и жилищните имоти в по-дългосрочен план от 3, 5, 10 и 13 години.

От 12 страни, които са включени в индекса, във Великобритания е регистрирана най-силна възвръщаемост през 2013 г. от общо 11,2%, следвана от Австрия с 6,4%. Най-ниска е възвръщаемостта в Италия (-3,17%).

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:26 | 10.09.22 г.
403 Forbidden

Forbidden

You don't have permission to access this resource.Server unable to read htaccess file, denying access to be safe

Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още