IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Wanda Commercial Properties се насочва към Холивуд

Компанията инвестира 1,2 млрд. долара в развитието на бизнеса си в Лос Анджелис

16:23 | 08.08.14 г.
Wanda Commercial Properties се насочва към Холивуд

Китайският имотен конгломерат Wanda Commercial Properties инвестира 1,2 млрд. долара в развитието на бизнеса си в Бевърли Хилс в Лос Анджелис като част от плана си да пробие във филмовата индустрия в Холивуд, пише Wall Street Journal.

Wanda, която е управлявана от магната Уан Дзиенлин, заяви в петък, че е спечелила търг за имот на 9900 Wilshire Boulevard, който се намира в луксозен жилищен район и е на 10 минути път с кола от Холивуд.

"Проектът в Лос Анжделис ще служи като първа важна стъпка за Wanda Group в Холивуд“, гласи изявлението на компанията, публикувано на уебсайта ѝ. Идеята е чрез този ход Wanda да подпомогне навлизането на Китай в холивудската филмова индустрия и като цяло да насърчи популяризирането на китайската култура в чужбина.

Компанията разкрива, че ще отвори собствен офис в Лос Анджелис, който ще се грижи за инвестициите в развлекателната индустрия. Същевременно офисът на Wanda в Ню Йорк ще се заеме с търговските инвестиции.

Конгломератът продължава с придобиванията. Компанията купи американската кино верига AMC Entertainment Holdings през 2012 г., а през 2013 г. сключи сделка за придобиването на британския производител на яхти Sunseeker. В момента компанията доказва себе си като един от ключовите играчи на пазара с недвижими имоти.

През юли Wanda обяви, че ще инвестира 900 млн. долара за изграждането на нов небостъргач, който ще бъде третата най-висока сграда в Чикаго. Месец по-рано компанията придоби 28-етажна сграда в Мадрид от испанската банка Banco Santander SA за 265 млн. евро (361 млн. долара).


 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:03 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още