IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

България запазва стабилни позиции сред британските купувачи на имоти

Всяко трето запитване от Острова за имот в чужбина през миналия месец е било за Испания, сочат данните на онлайн портала TheMoveChannel.com

10:02 | 11.08.14 г.
Автор - снимка
Редактор
България запазва стабилни позиции сред британските купувачи на имоти

България продължава да запазва сравнително стабилни позиции сред британците, които търсят ваканционно жилище в чужбина, сочат данните на онлайн портала TheMoveChannel.com

Страната ни губи една позиция и през юли е класирана на 12 място от 40 държави. Отстъплението обаче не се дължи на отлив на интерес – страната ни и през миналия месец е събрала дори повече запитвания (1,5% от всички запитвания срещу 1,4% през юни), а на засиления интерес към традиционните за британците пазари на ваканционни жилища – Португалия, Италия и Испания, както и към Европа като цяло.

Лидер в класацията на онлайн портала продължават да са САЩ, които събират над 13 на сто от запитванията. Следва Испания със 7,6%. Третата позиция е за Потругалия, следвана от Франция, Италия, Тайланд, Бахамите, Бразилия и Турция.

В дъното на класацията са Черна гора, Чехия и о. Санта Лусия, както и Сиера Леоне, която отбелязва най-силен спад в класирането (18 позиции)

Най-голям скок в класацията отбелязва Доминиканската република (с 15 позиции до 31-во място) и Румъния (с 11 позиции до 32-ро място).

След България в класацията също със стабилни позиции са Гърция, Хърватия и Кипър.

Всяко трето запитване за имот в чужбина през миналия месец е било за Испания, отчитат от портала. Интересът към имотите в Италия и Португалия почти се е удвоил, сочат още данните.

Португалия се връща в топ 3 на класацията за първи път от ноември 2013 г. Британските купувачи отново се насочват към любимия им регион – Алгарве.

Същевременно се отчита и ръст на интереса от купувачи от трети страни (извън ЕС) заради “златните визи” – програмата за издаване на разрешителни за пребиваване срещу инвестиции в имоти.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:39 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още