IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Dalian Wanda вероятно ще оцени акциите си в горната половина на диапазона

Китайската компания ще предложи 600 млн. нови акции в индикативния диапазон от 41,80 до 49,60 хонконгски долара за брой

16:24 | 15.12.14 г.
Автор - снимка
Създател
Dalian Wanda вероятно ще оцени акциите си в горната половина на диапазона

Китайският строителен предприемач Dalian Wanda Commercial Properties вероятно ще предложи цена за акциите си в горната част на очакванията по време на първичното публично предлагане на компанията. Това съобщи IFR, цитирана от агенция „Ройтерс“.

Компанията ще предложи 600 млн. нови акции в индикативния диапазон от 41,80 до 49,60 хонконгски долара за брой, сочат условията по предлагането, с които агенцията разполага. Ако се постигне цена в горния край на диапазона, Dalian Wanda ще набере 29,8 млрд. хонконгски долара, или 3,84 млрд. долара.

Инвестиционните банки по принцип изпращат съобщения до мениджърите на фондове по време на букбилдинга (по време на който посредникът или инвестиционна банка сондират интереса към предлаганите акции сред големите институционални инвеститори и на тази база определят цената) за първичното публично предлагане. Така мениджърите се информират как върви процесът и дали инвеститорите ще трябва да променят своите намерения за покупки, за да могат да участват в сделката.

Припомняме, че в първия ден на срока за предварителни записвания търсенето сред инвеститорите бе толкова високо, че всички акции са били разпределени. Повече от половината от акциите в размер на 2 милиарда долара са придобити от големи инвеститори като държавния инвестиционен фонд на Кувейт, които възнамеряват да запазят книжата поне шест месеца след първичното публично предлагане.

Dalian Wanda е водещата компания на предприемача Уан Дзиенлин, който е един от най-богатите хора в Китай.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:36 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още