IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Sheraton стъпва в Румъния

Веригата Starwood & Resorts е подписала договор за франчайзинг с Grand Plaza Hotel, който ще бъде ребрандиран

09:10 | 21.01.15 г.
Автор - снимка
Редактор
Sheraton стъпва в Румъния

Sheraton, един от водещите брандове в хотелиерския бранш, стъпва в Румъния, съобщават румънските медии.

Веригата Starwood & Resorts, която го притежава, е подписала договор за франчайзинг с Grand Plaza Hotel, бившият хотел Howard Johnson в Букурещ, който ще бъде ребрандиран.

Хотелът разполага с 270 стаи, два ресторанта и бар.

В момента Sheraton предприема сериозна експанзия по света, като за следващите три години бюджетът за целта достига около 8 млрд. долара.

През миналата година веригата съобщи, че обмисля да открие повече от 60 хотела в Европа до 2020 г. Компанията планира да увеличи локациите си с 40 на сто, за да се възползва от ръста на развиващите се пазари от ранга на Турция и Русия. В Турция например ще отвори врати седмият хотел под бранда Sheraton, като предстои да бъдат открити общо 4 хотела в страната.

Marriott International Inc., един от основните конкуренти на Starwood, още през 2010 г. обяви, че планира да удвои броя на хотелските си стаи в Европа до края на 2015 г. За близо три години компанията е открила нови хотели с общо 20 хил. стаи, а през следващите две години ще заработят още близо 9 хил. стаи.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:14 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още