IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пазарът на бизнес имоти в Италия започва да привлича интереса на инвеститорите

Ниските цени, отслабеното евро и ниските лихви правят страната атрактивна

15:03 | 12.03.15 г.
Пазарът на бизнес имоти в Италия започва да привлича интереса на инвеститорите

Акциите на италианските компании за имоти тестват нови върхове на фона на засилването на инвеститорския интерес към пазара на бизнес имоти в страната, пише Ройтерс.

Потиснатите заради продължителната рецесия цени на недвижимостите в Италия вече започват да привличат вниманието на инвеститорите. Допълнителна подкрепа оказват отслабеното евро на валутните пазари и рекордно ниските лихви, които допълнително тласкат инвеститорите към Европа.

Най-засилен интерес към пазара на бизнес имоти в Италия демонстрират американските компании за дялов капитал, отбелязва информационната агенция.

Вчера акциите на компаниите за имоти Prelios и Risanamento поскъпнаха със съответно 10 и 9 на сто, като от началото на годината пазарните оценки и на двете компании са нараснали почти двойно. Beni Stabili и IGD са увеличили пазарните си оценки със съответно 27% и 33% от началото на тази година.

Пазарът на бизнес имоти в Европа се възстановява уверено от кризата, включително и пазарите, които пострадаха най-много заради срива – Ирландия  Испания. Така 2014 г. се оказа най-добрата за сектора на имотите на Стария континент от началото на кризата.

Италия обаче не се справя толкова добре заради продължителната рецесия, през която премина, тежката бюрокрация и тромавата съдебна система. Правителството е обещало да изпълни серия от реформи, за да подобри перспективите пред инвестиционната среда.

Същевременно доверието към пазара на имоти в страната плавно се възстановява, след като беше отбелязан ръст на сделките с жилища, както и на новоотпуснатите ипотеки. През миналата година се осъществиха и някои големи сделки.

През февруари например държавният инвестиционен фонд на Катар купи сграда в Милано за над 2 млрд. евро.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:07 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още