IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Hilton преструктурира корпоративната си структура

Имотите на хотелската верига ще се групират в отделна компания

12:26 | 03.06.16 г.
Hilton преструктурира корпоративната си структура

Hilton Worldwide Holdings Inc. групира имотите си в отделна компания, съобщават от хотелската верига, цитирана от Bloomberg.

Новата компания ще се казва Park Hotels & Resorts и ще бъде второто най-голямо публично търгувано дружество в хотелската индустрия, отбелязва информационната агенция.

Новосформираната компания, в която ще бъдат прехвърлени повечето от имотите на Hilton, се очаква да реализира печалба преди данъци, такси, обезценки и амортизации от около 825 млн. долара за 2016 г., посочва се в съобщението на хотелската верига.

Агенцията припомня, че още през февруари Hilton обяви, че ще отдели в специална компания имотите си. Така на практика ще бъдат създадени общо три публично търгувани дружества с цел увеличаване на стойността за акционерите.

Разходите за преструктурирането, които ще бъдат еднократни, се очаква да възлязат на общо 650 млн. долара. От тях 200 млн. долара ще бъдат разпределени като специален дивидент, а допълнителни също 200 млн. долара – за данъчни разходи.

Основният бизнес на хотелската верига – управление и франчайз на хотели, ще остане да съществува под сегашното си име. Акционерите в хотелската верига ще притежават дялове и в трите компании след преструктурирането, което се очаква да приключи в края на годината.

Третата компания - за имотите за споделено ползване, ще се казва Hilton Grand Vacations, като се очаква за тази година да реализира печалба в размер на 390 млн. долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:53 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още