IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Най-големият жилищен небостъргач в Манхатън получи нов заем за непродадените си апартаменти

Extell Development Co. си е осигурила допълнителни 553,5 млн. долара за своя проект One Manhattan Square, в който трябва да има общо 815 жилища

16:07 | 02.09.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Компанията за недвижими имоти Extell Development Co. е подписала споразумение за нов заем върху най-големия новопостроен жилищен небостъргач, като непродадените апартаменти ще бъдат заложени като допълнителна гаранция, съобщава Bloomberg.

Базираният в Ню Йорк инвеститор си е осигурил допълнителни 553,5 млн. долара за своя проект One Manhattan Square, в който трябва да има общо 815 жилища. Extell също така e получила допълнително финансиране от 138,2 млн. долара с правото дългът да бъде обърнат в акции на компанията при необходимост.

Средствата позволяват на строителя да изплати задълженията по заема си за строителството на обекта и да освободи средства от продажбата на апартаменти, които да бъдат използвани за изплащането на отделен заем към компанията RXR Realty. Това също така предоставя на строителя и повече време да продаде жилищата, рекламната кампания за които започна преди близо четири години.

Инвеститорите в луксозни имоти в Ню Йорк, които, започнаха финансирането на проекти в по-оптимистични за пазара времена, сега се сблъскват със забавянето на пазара и недостига на купувачи на фона на приближаващия матуритет по дълговете им. И вместо да намаляват цените на имотите, за да спазят целите си за продажби, включително и тези в рамките на договорите им за заем, строители като Extell търсят временно финансиране с надеждата да си купят време за осъществяването на нови продажби.

„Никой не намалява цените значително, само защото пазарът в момента е муден или защото трябва да плаща строителен заем“, посочва Стюарт Стаф, партньор към Holland & Knight LLP.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:31 | 25.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още