IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бразилия-Германия стана най-коментираното в Twitter спортно събитие

По време на мача са били изпратени цели 35,6 млн. туита, над два пъти повече от предишния рекорд, показва графиката на деня

14:24 | 09.07.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Бразилия-Германия стана най-коментираното в Twitter спортно събитие

Зашеметени или ентусиазирани: хиляди интернет потребители реагираха в мрежата с истински фойерверк от хвалби и остроумия на невероятната победа на Германия над домакина Бразилия в първия полуфинал на Световното първенство по футбол.

А според мрежата за кратки съобщения Twitter това е най-коментираното единично спортно събитие от създаването на компанията. Официалният акаунт на Twitter за Великобритания пише, че по време на мача са били изпратени 35,6 млн. туита.

Най-споменаваните германски играчи са били рекордьорът по вкарани голове на Мондиал Мирослав Клозе и Тони Кроос, а сред бразилските състезатели най-споменаваното име е на вратаря Жулио Сезар, пише Тhe Next Web.

Предишният рекорд бе също на мач от това първенство, когато само преди две седмици по време на мача между Бразилия и Чили са били изпратени 16,4 млн. туита – повече от два пъти по-малко от сегашния рекорд.

Twitter пояснява също, че голът на Сами Кедира в 29-тата минута на мача е предизвикал писането на 580 166 туита за минута, което също е нов рекорд за услугата. Предишните най-добри постижения бяха по време на мача Бразилия – Чили с 389 000 туита на минута и по време на Superbowl (382 000 тиута на минута).

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.

Последна актуализация: 20:19 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

Финанси виж още