IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Snapchat "поема в нова посока"

Компанията съкращава персонал, премахна видео канала си и разчита все повече на медийните си партньори

12:50 | 14.10.15 г.
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Snapchat премахва собствения си канал от деветмесечната си видео функция Discover. Освен това съкращава служители и оставя създаването на съдържание в ръцете на медийни партньори, пише Bloomberg.

През януари социалната мрежа започна да предлага канали за кратки видеа в своето мобилно приложение от доставчици като ESPN и Comedy Central.

Snapchat също така създаде собствен канал в опит да определи какви видове формати и истории са най-оптимални, обясни базираната в Лос Анджелис компания. Вертикалните видеа са най-подходящи за мобилни устройства например, сочи информация, която Snapchat предостави на партньорите си.

Сега социалната мрежа “реши да поеме в друга посока”, посочва стартъпът.

Сред съкратените е Маркъс Уайли, бивш мениджър във Fox, който ръководи развитието на комедийни проекти като “New Girl” и “The Mindy Project”. По думите на говорителя на Snapchat Мери Рити решението не е свързано с неговите способности.

“Това е просто промяна на фокуса от наша страна”, коментира тя.

Snapchat има повече от 100 млн. активни потребители и беше оценена на 16 млрд. долара при последния си кръг на финансиране, посочват източници, запознати с въпроса.

Новината за съкращенията на работната сила идва ден след като Twitter обяви съкращаването на 336 позиции, най-вече в инженерното и продуктовото подразделение. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:15 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

Финанси виж още