IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Главният юрист на Facebook напуска в труден за компанията момент

Социалната мрежа е обект на редица разследвания заради скорошните си проблеми

20:54 | 25.07.18 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Главният юрист на Facebook, който яодеше разследването на компанията във връзка с руската намеса в американските президенски избори, ще напусне компанията в края на годината, пише Wall Street Journal.

Колин Стреч, който работи в компанията от 2010 г., обяви, че напуска в публикация във Facebook. Той си тръгва в момент, в който компанията е обект на редица разследвания от федералните агенции заради проблемите със събирането и опазването на потребителски данни.

По думите на Стреч докато Facebook е започнала да се насочва към поемането на все по-голяма отговорност, той самият е стигнал до извода, че компанията и юридическият екип се ниждаят от “трайно лидерство в Менло Парк”.

Управлението на социалната мрежа е особено стабилно, въпреки множеството сътресения в компанията, но напускането на Стреч бележи втората оставка на мениджърско равнище през последните седмици.

Елиът Шрадж, комуникационният директор, който отговаряше и за политиките, заяви миналия месец, че се оттегля.

На Facebook страницата на Стреч главният оперативен директор на Facebook Шерил Сандбърг написа: “Винаги си работил, за да ни направиш по-добра компания, включително усилията ти да увеличиш разнообразието в твоя екип и в индустрията. Ще липсваш на всички ни, както и твоите посветени и разумни съветници”.

Facebook планира да извърши вътрешно и външно търсене на човек за позицията, твърди източник, запознат с въпроса.

Социалната мрежа ще отчете финансовите си резултати днес, след края на борсовата търговия в САЩ.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:40 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

Финанси виж още