IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Сайтът на TikTok е бил най-посещаваният в интернет през 2021 г.

Приложението започва да оглавява класацията през февруари, но се утвърждава на първото място в средата на годината

09:57 | 23.12.21 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: EPA/ROMAN PILIPEY</em></p>

Снимка: EPA/ROMAN PILIPEY

Китайското видео приложение TikTok наистина бе навсякъде през тази година.

Приложението, известно с видеоклиповете си с танци, е най-посещаваният сайт в интернет през 2021 г., като изпреварва миналогодишния лидер Google на Alphabet Inc., показват данни на Cloudflare Inc.- компания за облачна инфраструктура, която следи интернет трафика.

Приложението, собственост на базираната в Пекин компания ByteDance Ltd., се радва на бърз възход, привличайки хората с тайния си алгоритъм, който предоставя видеоклипове, за които смята, че ще се харесат. То превърна танцуващите инфлуенсъри Адисън Рей и Чарли Д'Амелио в известни личности, които участват в телевизионни предавания, реклами и филми. 

По-рано през тази година TikTok съобщи, че има повече от един милиард потребители месечно.

Подобно на други сайтове за социални медии, TikTok има своята тъмна страна. Алгоритмите на приложението за споделяне на видеоклипове могат да насочат непълнолетни към видеоклипове за секс, наркотици и хранителни разстройства, установиха разследвания на The Wall Street Journal.

Cloudflare заяви, че TikTok.com е започнал да оглавява класациите за най-посещаван сайт в света през февруари. Но популярността му е нараснала силно през август и оттогава като цяло е запазил първото място до края на годината.

За да състави класацията си, Cloudflare използва данните, с които разполага, за моделите на глобалния интернет трафик, включително използването на приложения или когато човек посещава даден сайт в уеб браузър.

През миналата година TikTok беше класиран на седмо място, но Cloudflare заяви, че класацията за 2020 г. обхваща последните четири месеца на годината, тъй като е започнала да проследява уеб трафика през септември 2020 г.

Сайтът на Google, който включва функцията му за търсене, картите, езиковия превод и други услуги, се класира на второ място тази година. Той е следван от Meta Platforms Inc. на Facebook, Microsoft Corp., Apple Inc., Amazon.com Inc., Netflix Inc., YouTube на Alphabet, Twitter Inc. и WhatsApp на Meta, показват още данните на Cloudflare.

Социално-медийното приложение Instagram на Meta отпадна от топ местата в  класацията за 2021 г. и е заменено от приложението за съобщения WhatsApp, пояснява още Cloudflare.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:20 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

Финанси виж още