IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Instagram скрива последователите за частни акаунти в Русия и Украйна

Социалната мрежа започна да обозначава с етикет руските медии и да намалява видимостта им

08:46 | 09.03.22 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg LP</em></p>

Снимка: Bloomberg LP

Instagram започна да крие информация за последователите на частни акаунти в Русия и Украйна. Това е най-новата реакция на социалното приложение на продължаващата инвазия на руски войски в Украйна.

В публикация в корпоративния блог във вторник компанията майка на Instagram Meta заяви, че „крие информация за последователите на хората, за това кого следват и за хората, които се следват един друг, за частни акаунти, базирани в тези две държави".

Това означава, че хората, които следват частни акаунти, базирани в Украйна и Русия, вече няма да могат да виждат кого следват тези акаунти и кой ги следва. Също така тези акаунти няма да се показват в списъците с последователи или следващи на други хора, нито във функцията "взаимни последователи". Това се прави с цел защита на потребителите, обяви компанията.

Компанията работи за намаляване на разпространението на руска пропаганда по света след нахлуването на страната в Украйна. Meta вече намали видимостта на руските държавни медии във Facebook - сайт, който сега е блокиран в Русия. През миналата седмица компанията заяви, че вече няма да приема реклами от Русия.

Сега Meta потвърди въвеждането на етикети, които хората ще виждат, когато споделят връзки към руски държавни медии, и че Instagram занижава показването на тези медии в основния си канал за новини и в Stories. Освен това медиите под контрола на руското правителство няма да се препоръчват в секцията Explore на Instagram или в Reels, конкурента на TikTok.

Instagram все още работи в Русия, но публикуването в него може да е рисковано на фона на новия закон на страната, който заплашва със затвор всеки, който публикува или излъчва съдържание, което противоречи на правителствения наратив за войната.

Преди дни конкурентът на Instagram TikTok заяви, че няма да позволи публикуването на ново съдържание в Русия от съображения за сигурност на своите потребители и служители.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:48 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 3
Petar2015
преди 2 години
И каква "сигурност" дава тази цензура на потребителите? Ако ще предпазват нечия нежна душа от снимки на войната, трябва да цензурират и двете страни. Вместо да се опитват да заинтригуват руските потребители и да ги задържат на телефоните, те ги блокират и ги отавят в ръцете на държавната телевизия. Докато някой бразузи Инстаграм, не може да стреля по никого!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още