IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Мъск е готов да инвестира до 15 млрд. долара от парите си за покупката на Twitter

И други компании могат да отправят оферти към социалната мрежа

10:06 | 20.04.22 г.
<p>
	<em>Снимка: Samuel Corum/Bloomberg</em></p>

Снимка: Samuel Corum/Bloomberg

Илон Мъск е готов да инвестира между 10 млрд. и 15 млрд. долара от собствените си пари, за да свали Twitter от борсата, пише New York Post, позовавайки се на двама източници, запознати с въпроса.

Милиардерът, който е вторият по големина акционер в Twitter с 9,1% дял, планира да отправи търгова оферта, като е привлякъл Morgan Stanley, за да набере още 10 млрд. долара дълг, гласи статията.

Мъск, който е главен изпълнителен директор на Tesla, също така може да е готов да вземе заем срещу сегашния си дял, ако е необходимо – ход, който може да му донесе още няколко милиарда долара.

Twitter отказва да коментира въпроса. Tesla не е отговорила на запитването за коментар към Мъск.

Социалната мрежа възприе стратегията „отровно хапче“ (тактика, с която да се спре или обезкуражи опит за враждебно придобиване - бел. ред.) миналата седмица, за да се защити от офертата за придобиване за 43 млрд. долара, отправена от Мъск.

Още компании за дялово инвестиране са изразили интерес към участие в сделката за Twitter, твърдят източници на Ройтерс, запознати с въпроса. Информационната агенция не разкрива за кои играчи става дума.

Интересът се появи, след като Thoma Bravo, фокусирана върху технологиите фирма, се свърза със социалната мрежа миналата седмица, за да проучи възможността за придобиване, което има шанса да оспори предложението на Мъск.

Apollo Global Management също обмисля начини, по които може да осигури финансиране на сделка и e отворена за работa с Мъск или всеки друг кандидат, посочват източниците на Ройтерс.

Много инвеститори, анализатори и инвестиционни банкери очакват бордът на Twitter да отхвърли предложението на Мъск в близките дни с аргумента, че е неадекватно.

Цената на акциите на Twitter спадна с 1,6% до 47,69 долара по време на следобедната търговия във вторник, доста под офертата на Мъск за 54,20 долара за акция.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:25 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

Финанси виж още