IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Microsoft премахва Twitter от рекламната си платформа, Мъск заплаши със съд

Социалната мрежа започна да събира такси за достъп до своя програмен интерфейс

09:54 | 20.04.23 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: Bloomberg
Снимка: Bloomberg

Социалната медия Twitter е премахната от още една голяма B2B платформа. И този път става дума за една от най-големите компании в технологичната индустрия.  

Microsoft Corp. съобщи, че нейните инструменти за планиране и модерация на социални медии за рекламодатели вече няма да поддържат Twitter, след като социалната мрежа, собственост на Илон Мъск, започна да събира такси за достъп до своя програмен интерфейс. 

Microsoft ще премахне Twitter от своя план Microsoft Advertising през следващата седмица, обяви софтуерният концерн. 

„От 25 април 2023 г. интелигентните кампании с мултиплатформеност вече няма да поддържат Twitter", заяви Microsoft. Подобен имейл е започнал да се изпраща до потребителите на Microsoft Advertising, в който се посочва, че „Центърът за цифров маркетинг (DMC) няма да поддържа Twitter от 25 април 2023 г.".

От тази дата потребителите вече няма да могат да получават достъп до акаунта си в Twitter чрез инструмента за управление на социалните медии на Digital Marketing Center, твърди Microsoft. Потребителите също така вече няма да могат да планират, създават или управляват туитове или чернови на туитове. Освен това потребителите няма да могат да преглеждат своите минали туитове и ангажираност в платформата Microsoft Advertising.

Мъск реагира на съобщението, като обвини Microsoft, че използва данните на Twitter „незаконно", и заплаши със съдебно дело. Милиардерът, който купи Twitter миналата година, променя политиката на компанията, като тя започна да таксува бизнеса за достъп до нейния поток от данни.

Услугата Smart Campaigns на Microsoft помага на рекламодателите да управляват кампании в социалните медии в услуги, включително Facebook, Instagram и LinkedIn.  

Производителят на софтуер е най-големият инвеститор в OpenAI - изследователската лаборатория за изкуствен интелект, която Мъск съосновава, преди да се раздели с екипа и да напусне през 2018 г. Сега Мъск създава свое собствено конкурентно предприятие в областта на изкуствения интелект.

Макар че услугата на Microsoft за социални медии се предоставяше безплатно на рекламодателите, тя беше представена на видно място в таблото за управление на Центъра за цифров маркетинг на Microsoft Advertising. Тя работеше успоредно с инструментите за платена реклама в социалните мрежи и в търсачката на платформата, които помагаха на фирмите да провеждат и управляват своите платени рекламни кампании в платформи като Google Ads, Facebook и Instagram, както и рекламата в търсачката на Microsoft.

Фирмите, които използват Microsoft Advertising, все още ще могат да управляват и създават съдържание за Facebook, Instagram и LinkedIn чрез платформата, точно както можеха и преди.

Миналата година Microsoft реализира над 12 млрд. долара приходи от цифрова реклама, създавана, управлявана и пускана чрез нейната рекламна платформа.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:55 | 20.04.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

Финанси виж още