IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Twitter направи второ лихвено плащане по дълга за придобиване от Мъск  

Според анализатори падежът е струвал на компанията 300 млн. долара

09:19 | 04.05.23 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: Bloomberg
Снимка: Bloomberg

Американската микроблогинг мрежа Twitter Inc. извърши второто си лихвено плащане по дълга от 12,5 млрд. долара, с който Илон Мъск придоби гиганта в областта на социалните медии миналата година, предава Bloomberg. 

Компанията, която сега е част от новосъздадената фирма на Мъск X Corp., е платила на група от седем банки, водени от Morgan Stanley, които държат дълга, след като не можаха да го продадат на външни инвеститори, твърди агенцията, цитирайки запознати с въпроса източници, които са помолили да не бъдат назовавани, тъй като обсъждат частна сделка. 

Представител на Morgan Stanley е отказал коментар. Twitter, който вече не разполага с екип, занимаващ се с медийни запитвания, не е отговорил конкретно на изпратената по имейл молба за коментар. 

Очакваше се падежът да струва на Twitter около 300 млн. долара според изчисления на Bloomberg и пазарни участници, които не са участвали в сделката с Twitter. Лихвеното плащане, подобно на първото, платено в края на януари, трябваше да бъде извършено около края на април, около шест месеца след приключването на сделката.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:19 | 04.05.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

Финанси виж още