IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Meta: Чатботовете с изкуствен интелект могат да привлекат рекламодатели

Компанията търси начини да насочи технологията към бизнес клиенти

10:51 | 18.10.23 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Крис Кокс. Снимка: Bloomberg L.P.
Крис Кокс. Снимка: Bloomberg L.P.

Главният продуктов директор на Meta Крис Кокс заяви, че чатботовете с изкуствен интелект ще се превърнат във все по-привлекателен инструмент за рекламодателите, а не просто в средство за привличане на потребителите – знак, че компанията насочва технологията към бинес клиенти, пише Bloomberg.

„Има огромно търсене от бизнеса за по-добри инструменти“, коментира Кокс по време на конференцията WSJ Tech Live в Лагуна Бийч, Калифорния. „Едно от най-въздействащите приложения на изкуствения интелект (AI) в близко бъдеще е да помага на бизнеса да бъде по-ефективен“, посочва той.

Седмици след пускането на няколко безплатни AI чатбота за потребителите на Instagram и WhatsApp, Meta търси начини да генерира средства от изкуствен интелект. Това е обичаен ход на компанията – да пусне нова функция, след което бързо да намери начин да си осигури приходи от нея чрез рекламодатели. Такъв беше случаят с кратките видеа и Stories в Instagram. Освен това Meta действа по този начин и когато отвори чат приложенията си за търговия.

Функциите за изкуствен интелект, въведени миналия месец, включват персонализирано създаване на стикери, редактиране на изображения и набор от чатбот герои, зад които стои изкуствен интелект. Това беше най-голямата премиера на насочени към изкуствения интелект функции на компанията, която също така пусна AI технология за разработчици.

Главният изпълнителен директор на Meta Марк Зукърбърг и други висши мениджъри тази година се постараха да представят компанията като лидер в надпреварата в сферата на изкуствения интелект. Това не е първият път, в който Meta поема в нова посока. Компанията промени името си от Facebook през октомври 2021 г. с идеята да направи препратка към метавселената – платформа за виртуална реалност, която изпълнителният директор нарече следващото поколение на интернет.

След като ChatGPT на OpenAI бързо завладя въображението на потребителите миналата година, Зукърбърг прекара повече време да говори за AI, отколкото за метавселената, по време на представянето на финансовите резултати на технологичния гигант и по време на годишната му конференция за разработчици.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:52 | 18.10.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 1
khao
преди 6 месеца
хахахаха, които ще плащат в метавселената с либри... :D:D:D всеки техен ход ме убеждава че Зуки е станал случайно милиардер ... такава липса на визия от човек на такава позиция трудно се намира..
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още