IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ТV7 поиска да бъде обявена в несъстоятелност

Доставчици на телевизията са отказали отсрочване на дължими задължения и плащания, обяснява ръководството на медията

11:47 | 30.06.14 г. 12
Автор - снимка
Редактор
 ТV7 поиска да бъде обявена в несъстоятелност

Ръководството на ТV7 и ББТ е поискало от Софийския градски съд (СГС) откриване на производство по несъстоятелност съгласно разпоредбите на Търговския закон, посочва се в съобщение на ръководството на телевизиите, изпратено до медиите.

"Това е сложна и дълга юридическа процедура, в хода на която ще се установи реалната възможност на ТV7 и ББТ да се разплащат с действителните си кредитори, както и състоянието им на платежоспособност. Това действие на практика защитава телевизиите от недействителни претенции на кредитори", посочва се в съобщението.

„Повечето от кредиторите на компаниите приеха предложението на двете телевизии за отсрочване на дължимите плащания или временно спиране изпълнението на действащи договори. Малка част от кредиторите (доставчици на телевизията) обаче предприеха крайни законови действия и подадоха молба до Софийски градски съд с искане за откриване на производство по несъстоятелност“, посочват от ръководството на телевизиите.

Очаква се делото да бъде образувано още до края на днешния ден и в срок от три месеца съдът да се произнесе дали е констатирана неплатежоспособност.

„Към настоящия момент тази процедура по никакъв начин няма да засегне нормалния производствен процес на двете телевизии и излъчването на телевизионния сигнал“, допълват от ръководството на медиите.

От медиите обясняват, че заради събитията около Корпоративна търговска банка (КТБ), която е основна обслужваща банка за ТV7 и ББТ, са били забавени плащания към различни доставчици.

През миналата седмица компанията "Ноу фрейм медия България" АД поиска TV7 да бъде обявена в несъстоятелност. Днес Николай Бареков обяви пред bTV, че очаква до дни „да получи достъп“ до TV7, за да си получи парите, които телевизията му дължи. По думите му става въпрос за няколко милиона лева.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:16 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

11
rate up comment 2 rate down comment 0
alexx
преди 9 години
Да съм казвал, че са готини? Или хубавци? Не става въпрос за това, а че в даден момент пречеха на Пеевски и МВР по времето на ГЕРБ беше ползвано като бухалка. попо ли си, или какъвто там си, жалко е, че те е страх от фактите и ще трябва да си пия само моето уиски, като мога да взема с лекота и едно от теб от облога. Набий си го, че не говорим за Станишев, който е пътник и ще повлече комунистите със себе си, а за римейка, който ни чака. ГЕРБ+Доган. Боли ви като ви се напомня за гнусното управление, подкрепяно от Пеевски Прас Прес и ***.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
10
rate up comment 3 rate down comment 0
tolex
преди 9 години
Мислех, че в БГ има много прости хора, но чак толкова не предполагах.Не като бройка, а като качество. За което вие сте направо еталон!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
9
rate up comment 5 rate down comment 3
popo323
преди 9 години
Дори не смятам да ти отговарям на *** глупости , това все пак е сериозен сайт . А кой си засичал ми е все тая , по *** трудно ще станеш . А не и виждам какво да оборвам след ,като официално беше обявено ,че Станишев е платил хонорар от 1,5 милиона на Доган ,като хидроинженер номер 1 за Цанков камък . Едва ли Доган може да различи и маркуч от турбина , това му е хидроинженерството , ама Станишев откъде да знае , бедният несретник ,специалист по скъсани съветски шинели . Вчера беше обявено ,че БЕК е на загуба 2,9 милиарда , като повечето пари са загуби от Белене и Цанков камък . Борисов не ги е строил. Запази си уискито , да тешиш мъката по безболезните си тролски коментари , пийте си го довечера на Позитано с Миков . Нали сте банда алкохолици , все с нещо трябва да се занимавате .
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 5 rate down comment 4
alexx
преди 9 години
Щом са лъжи, можеш ли да ги обориш? Готов съм да се обзаложим на бутилка 12-годишно, че не можеш. Впрочем, теб и валентин за пръв път ви засичам в инвестор. Засегнах ли ви, тролчета?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 15 rate down comment 2
popo323
преди 9 години
Много ми е любопитно какви точно милиони дължи ТВ7 точно на Бареков . Откъде е взел тези милиони Бареков за да ги даде на тази телевизия. Същият смешен индивид беше умряр от глад ,когато го уволниха преди няколко години . Как изведнъж събра десетки милиони , май прокуратурата спи . Това са по скоро милиони на Пеевски , а някой ги пере .
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 9 rate down comment 4
popo323
преди 9 години
Определени хора би трябвало да се засрамят от коментарите си тук и наглите си лъжи . Това не са им бабите на село които да лъжат и мамят . Всички знаят кои управляваха в симбиоза последната година и преди няколко години коя беше тройната ламя . БСП и ДПС са две партии които не могат да съществуват една без друга , електората им от *** е общ . Всички знаят какви милионни хонорари плащаше Станишев на Доган и колко стотици милиони изпокрадоха заедно в Белене и Цанков камък. Така че троловете да не се пънат излишно .
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 14 rate down comment 11
alexx
преди 9 години
Троловете са налазили и цъкат минуси, щото нямат отговор на симбиозата ДПС-ГЕРБ в предния мандат. Не са им задали опорните точки :DДа припомним:1. Медиите на Пеевски подкрепяха безпрекословно мутрата.2. Пеевски се срещаше с висши ръководители в Герб "тайно". Само в МВР е ходил 40 пъти да се вижда с Цветанов.3. Парите на държавните предприятия бяха дадени на ниска лихва да ги управлява ДПС.4. Продадоха на ДПС ключови държавни активи, ДПС използва евтините пари от държавата, за да си накупи множество предприятия в момент на световна криза.5. МВР се използваше като бухалка за отстраняване конкуренцията. Примери - Огнян Донев, Прокопиев и т.н.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 12 rate down comment 12
alexx
преди 9 години
Факт е, че 3 години и половина бяха в симбиоза. Пари-медии-власт. Защо да не го направят пак?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 15 rate down comment 14
Valentin13
преди 9 години
доста нескопосан коментар. т.нар. Банкянска мутра не пуска бюлетина на около 1 млн. гласоподаватели. няма как да стане. таке че, издаваш неописуема злоба за провала на Констинбродската конспирация
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 12 rate down comment 21
alexx
преди 9 години
Вече е почти ясно. Банкянската мутра се връща на бял кон с явната подкрепа на Доган чрез двете му инкарнации - Пеевски и ***. Остава да видим дали Доган ще изклати и него.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още