IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ердоган отхвърли критиките на ЕС за арестуваните журналисти

В неделя турските власти арестуваха 24-ма опозиционни журналисти по обвинения за заговор срещу държавата

21:54 | 15.12.14 г. 2
Автор - снимка
Създател
Ердоган отхвърли критиките на ЕС за арестуваните журналисти

Турският президент Реджеп Ердоган отхвърли всички критики от страна на ЕС, свързани с масови арести на опозиционни журналисти през уикенда, съобщи ВВС. Лидерите на ЕС заявиха, че арестите са несъвместими с „европейските ценности”.

Европейският съюз да запази мнението си за себе си, препоръчва турският президент.

Поне 24-ма журналисти бяха задържани през уикенда заради подозрения, че имат връзки с духовника Фетуллах Гюлен, който се намира в САЩ. Обвиненията срещу тях са за заговор с цел вземане на властта.

В неделя Върховният представител на ЕС по въпросите на външната политика Федерика Могерини и комисарят, отговарящ за добросъседската политика на общността Йоханес Хан, излязоха с обща декларация. В нея те посочиха, че арестите са недопустими със свободата на медиите, което е основен принцип на демокрацията.

„Какво знае Европа относно тези операции, за да се чувства компетентна да прави такива коментари”, коментира днес  турският президент в отговор на изявлението.

За него действията са били необходим отговор на „мръсни операции”, чиято цел е да разрушат турската държава.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:11 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 1 rate down comment 0
michaelis
преди 9 години
Европейският съюз да запази мнението си за себе си, препоръчва турският президент.-----------------------Какво знае Европа относно тези операции, за да се чувства компетентна да прави такива коментари, коментира днес турският президент в отговор на изявлението.-----------------------мнооо голем комшията .... :))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 8 rate down comment 6
Сините камъни
преди 9 години
Ей така се отговаря на *** те в Европа..... В прав текст става ясно, кой всъщност е подбудител на въпросните журналист чета. .. И нас същите ***, ама няма кой да им покаже изхода.... засега де!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още