IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Графика на деня: Най-важните тенденции за цифровите медии през 2015 г.

Най-забележителен е фактът, че мобилният трафик вече надвишава трафика от настолни компютри за много издатели

12:21 | 18.12.15 г.
<p>
	<em>Снимка: pixabay.com</em></p>

Снимка: pixabay.com

С приближаването на края на годината е време да оценим колко натоварена е била 2015 г. за цифровите медии, коментира Statista. Parsely, компания, която е специализирана в анализиране на аудиториите, е провела анкета в края на годината сред стотици издатели на цифрово съдържание, за да идентифицира най-забележителните тенденции през последните 12 месеца.

Според резултатите от проучването, обобщени в графиката, фактът, че мобилният трафик вече надвишава трафика от настолни компютри за много издатели е най-забележителното развитие за 2015 г. Темпът, с който мобилното съдържание настигна и най-накрая дори задмина съдържанието за десктоп версии е наистина изумителен. Преди по-малко от 10 години смартфонът бе нишова играчка, а сега можем да твърдим, че е най-важното устройство за достъп до информация.

Други забележителни тенденции и теми за 2015 г. включват увеличаването на разпространение на съдържание чрез социалните мрежи, блокирането на реклами и по-стратегическото използване на анализи за развитие на стратегиите.

Infographic: The Biggest Trends in Digital Media in 2015  | Statista

Още подобни графики можете да разгледате тук

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:39 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още