IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Иде времето на нонстоп онлайн конзолите

Изискването потребителят да е вързан към мрежата носи само предимства, смятат от Ubisoft

11:12 | 18.04.13 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Игрите на бъдещето може да искат постоянен достъп до мрежата. <em>Снимка: Getty Images News</em></p>

Игрите на бъдещето може да искат постоянен достъп до мрежата. Снимка: Getty Images News

„Always-On“ в момента е темата на спора в бранша на електронните игри. Браншовият експерт Клиф Блежински от Epic Games е на мнение, че една постоянна връзка към интернет ще бъде задължителна за игрите на бъдещето. Същото мнение очевидно се застъпва и от игровото студио Ubisoft.

Според главния изпълнителен директор на компанията Янис Малат потребителите няма да имат проблем с изискването за постоянна връзка към интернет от конзолите на Microsoft или Sony. Последните слухове са, че тези устройства ще изискват задължителна свързаност към мрежата, напомня The Guardian.

Според Малат обаче потребителите и сега ползват интернет през по-голямата част от времето на други устройства, като смартфони или таблети.

Мениджърът смята, че изискването за постоянен достъп до интернет не трябва да бъде пречка, а по-скоро преимущество за потребителя. "Стига потребителите да не се тревожат постоянно за интернет връзката си, те ще оценят само преимуществата на подобно изискване".

Потребителите обаче няма да се тревожат само ако имат стабилна интернет връзка, а това е нещо, което се определя от различни фактори, били те от практично или географско естество, казва още Малат.

„Важно е да създадем директна връзка между нас (разработчиците) и клиентите, независимо дали тя става чрез допълнителни съдържания или онлайн услуги – редица видеоигри правят вече това“, казва още Малат.

В крайна сметка обаче въпросът за постоянно онлайн присъствие трябва да се отнесе и към производители, като Microsoft и Sony, а те от своя страна трябва да успеят да убедят и клиентите си в това. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:43 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още