IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Outlook стана жертва на атака в Китай

Microsoft потвърди, че има пробив в системите на имейл услугата

13:51 | 21.01.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Outlook стана жертва на атака в Китай

Microsoft потвърди, че имейл услугата ѝ Outlook е била атакувана от хакери в Китай. Това е поредният проблем за компанията в страната, където тя е разследвана за предполагаеми антиконкурентни практики, пише Wall Street Journal.

Говорителят на Microsoft заяви, че компанията е наясно, че е засегнат малък брой потребители. Потърпевши са обаче само клиентите на услугата в Китай.

Коментарите на Microsoft се появиха след като сайтът Greatfire.org съобщи по-рано тази седмица, че е получил съобщение за нарушение в сигурността на Outlook в Китай.

При този тип атаки трета страна събира информация за потребителското име и паролата на потребителя, имейли или други негови данни.

Greatfire.org заяви, че подозира Администрацията на киберпространството на Китай за хакерския удар поради сходствата с предишните атаки срещу Google, Apple и други американски компании.

Въпросната администрация отговаря за интернет регулацията в Китай, включително и за цензурата. Организацията не е отговорила веднага на молбата за коментар по темата.

Атаката идва след като азиатската страна започна да затяга контрола върху чуждестранните интернет компании.


 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:55 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още